„Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfintii Trei Ierarhi: Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, a gazduit în aceasta seara lansarea volumului: „Persecutie si rezistenta, Vasile Cesereanu, un preot greco-catolic în dosarele de urmarire de catre Securitate”, aparut la Editura „Scoala Ardeleana” în anul 2016.
În deschiderea lansarii membrii trupei „One Heart-Wedding Quintet” a oferit celor prezenti un recital de camera.
Invitata de seama a fost doamna Ruxandra Cesereanu, nepoata parintelui Vasile Cesereanu. Doamna Ruxandra Cesereanu, poeta, prozatoare, eseista si profesor la Facultate de Litere din Cluj-Napoca are o bogata activitate în domeniul literaturii si publicisticii, preocupându-se permanent de cercetarea universului închisorilor comuniste. În 1997, si-a sustinut doctoratul cu teza «Infernul concentrationar reflectat în constiinta româneasca», fiind în continuare autor al unor eseuri precum «Calatorie spre centrul infernului. Gulagul în constiinta româneasca» (1998); «Panopticum. Tortura politica în secolul XX» (2001); «Memorialistica si literatura închisorilor si lagarelor comuniste» (2005).

Alaturi de doamna Ruxandra Cesereanu a fost prezent si fiul Parintelui Vasile Cesereanu, scriitorul Dometian Teodoziu Cesereanu, care a facut o incursiune în timp, povestind despre tatal domniei sale. Volum a fost prezentat si de catre domnul Ioan Moldovan, poet, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România si directorul revistei de cultura „Familia”.

La sfârsit Corul Seminarului Teologic, condus de catre maestrul Radu Muresan, au interpretat câteva colinzi, specifice acestui timp în pregatirea Nasterii Mântuitorului Isus Cristos.