„În data de 12 noiembrie s-a celebrat Sfânta Liturghie în Domnul din Viena, cu ocazia aniversarii celor 100 de ani de la aducerea moastelor Sfântului Josafat, martir al luptei pentru unitatea bisericilor.
Celebrantul principal a fost Preafericirea Sa Swjatoslaw Schewtschuk, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, alaturi de care au concelebrat: Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop si Mitropolit de Viena si Înalt Preasfintia Sa Jean-Clement Jeanbart, Arhiepiscopul Greco-Catolic din Alep, Siria.
Au participat peste 30 de preoti si cinci diaconi. Comunitatea româneasca din Viena a fost reprezentata de: Pr. Can. Vasile Lutai, paroh de Viena si responsabilul national pentru Austria, alaturi de Pr. Ovidiu Pintea, Pr. Ioan Iulian Hotico, Pr. Dr. Gheorgita Dobrica, Pr. Traian Tamas, Pr. Sergiu Dejeu si diaconii Mihai Groza si Felician Vladu. S-au adus rugaciuni pentru pace, în special în Siria si Ucraina, dar si în întreaga lume. Eminenta Sa Cardinalul Schönborn a multumit tuturor preotilor din România si Ucraina care slujesc în Austria, „noi fiind un exemplu care dovedeste ca biserica este universala”. Dupa Sfânta Liturghie participantii au fost invitati la o receptie în Palatul episcopal.