„Prin coperta atasata, Casa de Editura EDB (Editura „Dehohiane” Bologna), ne informeaza ca în curând va fi publicata în Italia cartea Monseniorului Iuliu Hossu "Credinta noastra este viata noastra".
Este vorba de cea de a doua editie care trateaza despre un episcop al Bisericii noastre, cea dintâi fiind despre episcopul Ioan Ploscaru, intitulata "Catene e terrore".
Cartea servului lui Dumnezeu Iuliu Hossu a fost îngrijita de catre profesorul Marco Dalla Torre si a fost tradusa de catre profesorul Giuseppe Munarini, autorul notelor editiei italiene si a anexei care contine prezentarea, pe scurt, a personalitatilor principale care apar în carte, ajutat de catre parintele Cristian Sabau si parintele Ioan Marginean-Cocis.
Iuliu Hossu (1885-1970), episcop de Cluj-Gherla în Transilvania pentru 52 de ani, a fost întemnitat de catre regimul comunist în luna octombrie a anului 1948. A petrecut ani de groaza în temnita de exterminare de la Sighet si a murit în timpul prigoanei în anul 1970, la vârsta de 85 de ani.
A fost primul cardinal al Bisericii Române Unite cu Roma, chiar daca – din cauze lesne de înteles – Paul al VI-lea l-a numit „in pectore”, facând cunoscut numele numai cu trei ani mai târziu, dupa decesul sau. În prezent se desfasoara cauza de beatificare.

Sursa:http://www.bru-italia.eu