„Senatorii juristi au discutat marti initiativa legislativa întocmita de Coalitia pentru Familie privind modificarea articolului din Constitutia României care legifereaza casatoria. Comisia Juridica a Senatului a dat raport favorabil pentru schimbarea definitiei din "familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între soti, liber consimtita între soti" pentru a include sintagma "între un barbat si o femeie".
Initiativa cetateaneasca a fost cordonata de Coalitia pentru Familie si a strâns aproximativ 3 milioane de semnaturi, dorinta organizarea fiind aceia de a provoca un referendum national pentru modificarea articolului 48 din Constitutia de defineste familia.
În urma raportului favorabil, initiativa va ajunge pentru dezbatere si vot în plenul reunit al Parlamentului si în caz de un vot favorabil masura va fi trimisa mai departe spre presedintie, iar Klaus Iohannis ar putea sa invoce un referendum national pe aceasta initiativa legislativa.
Modificarea articolului din Constitutiei privind definirea notiunii familiei ar face imposibila recunoasterea în România a casatoriilor gay, deoarece orice act în aceasta privinta ar veni în contradictie cu legea fundamentala.
Comisia Juridica a avizat proiectul privind schimbarea articolului din Constitutiei ce defineste familia pentru a include sintagma "doar între un barbat si o femeie".

Sursa:http://www.e-communio.ro