„Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din localitate care a fost retrocedata în data de 13 martie 2013.
Decizia definitiva si irevocabila a fost data în data de 30 mai 2007 însa datorita refuzului partii ortodoxe de a dialoga, partea greco-catolica a fost nevoita sa ceara, în data de 30 ian 2013, ordonanta prezidentiala pentru a putea intra si sluji în biserica. În data de 28 februerie a.c. s-a raspuns favorabil acestei cereri. Din acest moment între cele doua comunitati s-a deschis un dialog fructuos care a dus la predarea cheii lacasului de cult partii greco-catolice, semnându-se un protocol de slujire alternativa în data de 13 martie 2013.
Evenimentul s-a desfasurat în conditii de pace si întelegere frateasca.
Prima Sfânta Liturghie celebrata de comunitatea greco-catolica în biserica parohiala, dupa 65 de ani, a avut loc duminica, 17 martie 2013.
Biserica greco-catolica din Holod a fost zidita pe cheltuiala arhiepiscopului de binecuvântata amintire Valeriu Traian Frentiu în anul 1931, fiind sfintita la 28 iunie 1936. În urma instalarii comunismului în România a fost data în posesia Bisericii Ortodoxe de catre Statul Român. În anul 1989 biserica nu a fost retrocedata Bisericii Greco-Catolice, procesul de restituire durând mai bine de 20 de ani.