„Fericirea copiilor este deplina doar în familie, alaturi de un tata si o mama!
3 milioane de români intre care mai mult de 100.000 de bihoreni am semnat pentru protejarea acestui drept al copilului si pentru definirea familiei în Constitutie.

Coalitia pentru Familie în numele ADUNARII PUBLICE la care au participat mii de oameni Sâmbata 22 octombrie 2016 la Oradea în Piata Unirii solicita Parlamentului României sa adopte în procedura de urgenta initiativa legislativa de modificare a articolului 48 din Constitutia României în sensul definirii familiei astfel: "Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.”

Solicitam de asemenea institutiilor statului român: Curtea Constitutionala, Parlament, Guvern, Presedintie sa faca toate demersurile necesare pentru organizarea referendumului în vederea modificarii Constitutiei odata cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Termenul „soti” din formularea actuala este deschis interpretarilor în contextul international din ultimii ani. De aceea, pentru a proteja si sprijini nasterea si cresterea generatiilor viitoare, consideram ca acesta trebuie înlocuit cu formularea din initiativa noastra legislativa. Potrivit învataturii Sfintei Scripturi si a principiilor moralei crestine, familia, întemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, este relatia interumana ce asigura mediul propice nasterii, cresterii si educatiei generatiilor viitoare. Familia este locul în care valorile si traditiile societatii sunt transferate copiilor, iar traditiile si valorile românesti au, la baza lor, familia întemeiata pe casatoria între un barbat si o femeie.

Rolul primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei poporului român are nevoie de protectia noastra, a tuturor, în fata tendintelor societatii moderne de distrugere a familiei asa cum a rânduit-o Dumnezeu. Familia reprezinta mai mult decât iubirea dintre soti, are o structura publica cu functii juridice, cu reguli si roluri sociale. Toate acestea, pe termen lung, asigura dezvoltarea optima si continuitatea societatii. Pentru noi, cetatenii României, indiferent de nationalitatea pe care o avem si limba pe care o vorbim, familia nu este „un stil de viata”, ci este legata fundamental de credinta dintotdeauna a poporului român.

Coalitia pentru Familie, o miscare civica fara personalitate juridica, independenta de orice partid politic si neafiliata confesional, sprijinita de toate cultele crestine din România, în numele celor 3 milioane de români care au semnat pentru revizuirea Constitutiei solicita institutiilor statului român: Curtea Constitutionala, Parlament, Guvern, Presedintie sa organizeze odata cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 referendumul pentru modificarea constitutiei. Urmatorul pas democratic este referendumul pentru firescul familiei.

Dumnezeu sa binecuvânteze România!

Coalitia pentru Familie,