„Anul acesta orasul Timisoara si întreg Banatul marcheaza jubileul de 300 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub stapânirea otomana. Evenimentul nu este doar unul istoric ori politico-militar, el însemnând mai ales pentru oras si pentru Biserica Romano-Catolica, renasterea vietii crestine si refacerea din temelii a vechii Dieceze de Cenad.
În lumina acestor fapte, Episcopii catolici cu resedinta la Timisoara au marcat în 1816 jubileul de un veac de la eliberarea urbei, iar în 1916 – desi se aflau în toiul primei conflagratii mondiale – jubileul de doua sute de ani. Cu acest prilej Dieceza Romano-Catolica de Timisoara a organizat cu prilejul celor 300 de ani mai multe evenimente în perioada 12-18 octombrie 2016.

Unul dintre momente a fost duminica, în Bazilica din Timisoara. Astfel la invitatia Excelentei Sale Martin Ross, episcop romano-catolic de Timisoara, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a participat duminica, 16 octombrie 2016, la Sfânta Liturghie din Domnul „Sfântul Gheorghe”.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de Excelenta Sa Miguel Maury Buendía, Nuntiu Apostolic în România si Republica Moldova, alaturi de Arhiepiscopi si Episcopi din tara si strainatate. Cadrul muzical a fost asigurat de muzicienii, membri ai Chorus&Capella Ecclesiae Cathedralis, aflati sub conducerea domnului concertmaestru dr. Johann Fernbach si a domnului dirijor dr. Walter Kindl.