„Tinerii din Actiunea Catolica i-au transmis o scrisoare papei Francisc în care îsi arata recunostinta fata de tema aleasa pentru cea de-a XV-a adunare generala a Sinodului Episcopilor: „Tinerii, credinta si discernamântul vocational”.
Tinerii îi multumesc Sfântului Parinte pentru ca a ales sa acorde „înca o data atentie generatiei lor si grijii fata de Biserica universala”.„Va multumim pentru marea încredere pe care o aveti în noi, invitându-ne sa fim noi însine si sa nu ne lasam sufletul anesteziat”, se citeste în scrisoarea tinerilor, care îi sunt recunoscatori Pontifului si pentru faptul de a-i încuraja sa aiba teluri înalte si de a nu renunta la marile idealuri pe care fiecare le are în inima sa. În fine, tinerii îi multumesc papei Francisc si pentru faptul de a-i chema „sa redescopere îngrijirea si însotirea, pentru ca fiecare sa poata fi persoana de speranta si curaj, si astfel binecuvântare pentru întreaga familie umana”.
„Asteptam Sinodul si suntem pregatiti sa traim timpul bogat care ne asteapta, în pregatirea, pe durata si dupa el”, se citeste în încheierea scrisorii.
Sursa: http://ro.radiovaticana.va