„Reuniunea mariana din Eparhia de Oradea, cu binecuvântarea Preasfintitului Virgil, a organizat sâmbata, 1 octombrie 2016, pelerinaj la Scaius, judetul Caras Severin, unde se afla icoana Sfintei Fecioare Maria care a lacrimat în data de 30 septembrie si 15 octombrie 1934.
Pelerinii din Oradea si Sântandrei, judetul Bihor, în numar de 55 persoane au fost însotiti de Parintele Avram Romulus, paroh la biserica greco-catolica din Sântandrei si Parintele Martin Carol de la Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.
Pe tot parcursul drumului ne-am rugat si am cântat cântari mariane.
La ora 10.00 Preasfintitul Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj, a oficiat Sfânta Liturghie împreuna cu 17 preoti în prezenta a 800 de pelerini, apoi s-a facut consfintirea la Inima Neprihanita a Mariei, fiind prima sâmbata din luna.
Dupa masa de prânz am mai ramas în biserica doar pelerinii din Sântandrei si Oradea care ne-am rugat Paraclisul Maicii Domnului în fata Icoanei Miraculoase, apoi s-a ridicat un parastas pentru cei raposati din familiile pelerinilor.
Ne-am întors acasa fericiti cu totii, multumind Domnului ca am reusit sa ajungem si anul acesta, al Milostivirii, la Icoana Miraculoasa a Fecioarei de la Scaius.
Cu Blândul Isus sa ne binecuvânteze Fecioara de Sus!