„3 octombrie a fost ziua în care Universitatile si-au deschis portile pentru un nou început de an universitar. Astfel si la Universitatea din Oradea a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2016 -2017 la care au participat profesori, oameni politici, reprezentanti ai institutiilor oradene si studenti.

Au luat cuvântul la festivitatea de deschidere: domnul rector Constantin Bungau, doamna prorector Ligia Burta, presedintele Senatului, domnul Sorin Curila, domnul prefect Claudiu Pop, domnul presedinte al Consiliului Judetean, Pásztor Sándor, domnul viceprimar al Oradiei, Florin Birta, studenta Alexandra Carla Iftime, studenta anul I la Facultatea de Stiinte Economice, si Ionut Boldan, reprezentant al studentilor oradeni.

Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a participat alaturi de parintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preotii.
În cadrul ceremoniei a avut loc si decernarea de diplome omagiale cadrelor didactice pensionate ale Universitatii din Oradea, precum si a carnetelor onorifice de student, bobocilor admisi pe primele locuri în anul I, de catre decanii Facultatilor.
Universitatea din Oradea are în acest an aproape 14.000 de studenti la licenta, masterat si doctorat, si alti 5.000 de rezidenti si înscrisi la studii post-universitare. În anul I fiind înscrisi un efectiv de 2.904 studenti la licenta, 1.414 în masterat si 103 doctoranzi.