„În perioada 26-28 septembrie 2016, Episcopia Romano-Catolica de Oradea va gazdui sesiunea de toamna a Conferintei Episcopilor Catolici din România. Pe lânga abordarea diferitelor teme de actualitate în viata Bisericii si a comunitatilor locale, cu acest prilej Episcopii reuniti la Oradea vor participa si la câteva programe oferite din partea Diecezei gazda.
Dupa ce la initiativa Papei Francisc Biserica Catolica celebreaza în acest timp „Anul Divinei Milostiviri”, si programul Conferintei Episcopale reunite la Oradea urmeaza acest parcurs. Astfel, ca exprimare a milostivirii sufletesti, luni, 26 septembrie 2016, la orele 18.30, dupa ce vor pasi pragul Portii Sfinte din Catedrala Episcopala, ierarhii catolici din România vor recita împreuna vesperele în cripta Catedralei, la mormântul raposatului Episcop Tempfli József, rugându-se aici si pentru toti raposatii.
În acelasi spirit, a doua zi, marti, 27 septembrie 2016, la orele 15.30, ca semn al milostivirii trupesti, Episcopii vor vizita centrul Caritas si caminul de batrâni „Sfânta Elisabeta”, unde se vor întâlni cu persoanele vârstnice din acest camin si personalul deservent. La orele 16.30 va urma o vizita în cetatea Oradea, unde se vor reculege la vestigiile vechii Catedrale episcopale din Oradea si vor participa la vernisarea unei expozitii organizate de Episcopia Romano-Catolica, respectiv Muzeul Cetatii si a orasului Oradea. Expozitia a luat nastere sub genericul „Mostenirea a 900 de ani – capitole din istoria Episcopiei Romano-Catolice de Oradea”.
Începând cu orele 18.30, toti membrii Conferintei Episcopilor Catolici din România, împreuna cu Nuntiul Apostolic si preotii prezenti vor celebra o Liturghie solemna în biserica din Cetate, acest moment fiind unul de exceptie în viata Episcopiei Romano-Catolice de Oradea. La programele aici comunicate invitam sa participe si credinciosii pe care îi asteptam cu bucurie!