„Cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii, la propunerea Conferintei Episcopilor Catolici din România (CER), delegatii din diecezele si eparhiile catolice din România se afla în pelerinaj la Roma, în perioada 9-11 septembrie 2016.
Sâmbata, 10 septembrie 2016, pelerinii au participat la “Audienta Jubiliara” tinuta de Sfântul Parinte Papa Francisc în Piata “Sf. Petru”. Dupa “Audienta Jubiliara”, Papa Francisc a salutat grupul de pelerini din România, iar la ora 12.30 a avut loc Sfânta Liturghie, în ritul bizantin (la care au participat cu totii pelerinii romano-catolici si greco-catolici), în Bazilica “Santo Spirito”.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de Preasfintia Sa Virgil, Episcop greco-catolic al Eparhiei de Oradea Mare, alaturi de de ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si vicepresedinte CER, PS Petru Gherghel – Episcop romano-catolic al Diecezei de Iasi si PS Cornel Damian – Episcop romano-catolic auxiliar la Bucuresti. La masa Sfântului Altar au mai slujit: Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, Pr. Ioan Pop, precum si alti preoti veniti în pelerinaj.
Sursa: http://www.e-communio.ro