Libraria Gutenberg va invita vineri, 18 februarie 2011, de la orele 18.00 la lansarea cartii Blues de Timisoara. O autobiografie, de Béla Kamocsa, volum îngrijit de nepotul artistului, Tinu Pârvulescu, Editura Brumar 2010.

Béla Kamocsa (1944-2010) a fost un muzician notoriu, atât prin rolul sau de membru fondator al trupei Phoenix cât si ca multiinstrumentist în formatiile Gramofon si Bega Blues Band. Muzicianul s-a remarcat si ca animator al peisajului muzical, facând parte dintre cei care au pus bazele festivalurilor de jazz/blues de la Garîna.
Scrisa împreuna cu scriitorul Tinu Pârvulescu, cartea este prima autobiografie reusita a unui artist român. Este o carte scrisa admirabil (fara divagatii sau sentimentalisme plictisitoare), plina de umor (nu doar stilistic, dar cu nenumarate situatii comice antologice), inteligenta, oferind nenumarate detalii inedite despre cariera, traseul si dificultatile unui muzician de rock/jazz/blues într-un regim totalitar.
Cartea surprinde, de fapt, unul dintre momentele nasterii rockului la noi si, fireste, al primei sale legende – trupa Phoenix si, în general, atmosfera muzicala a anilor ’60-’80, o perioada extrem de interesanta si prea putin cunoscuta sub acest aspect.

Invitati: Tinu Pârvulescu – coautor, Prof. Robert Reisz – sociolog, Traian Stef – critic literar, Gyarfas Istvan – muzician si A. G. Weinberger – muzician.

Lansata postum la Timisoara, în cadrul Galei de Blues-Jazz Kamo – eveniment muzical de amploare ale carui baze au fost puse de Bela Kamocsa în urma cu doua decenii – Blues de Timisoara a fost aleasa drept cea mai buna carte a anului la Gala premiilor de jazz pe 2010, precum si cea mai buna carte de memorii a anului desemnata de criticii literari români pentru anul 2010.