„Bucuria începerii noului an scolar s-a simtit înca de dimineata în curtea Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea prin glasurile copiilor ajunsi cu mult timp înainte de începerea festivitatii de deschidere. Însotiti de catre profesori, bunici si parinti elevii au participat la slujba de Te Deum oficiata de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, parintele Antoniu Chifor, vicarul responsabil cu preotii si parintele Ovidiu Duma.
Dupa slujba Tedeumului au urmat discursurile sustinute de catre doamna inspector pentru proiectele educationale Motoc Chivari Elena, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Bihor care a dat citire mesajului domnului inspector Novac-Iuhas Alin si parintele Alexandru Dragos, director al Liceului. Preasfintia Sa Virgil Bercea i-a îndemnat pe elevii Liceului Teologic Greco-Catolic sa ramâna „fericiti si luminosi” pe întreg parcursul anului scolar.
Anul scolar 2016-2017 a început pentru Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea cu un efectiv de 902 elevi începând de la grupele de gradinita cu program prelungit, învatamântul primar în program „Step by Step” si pâna la clasele a XII-a.

Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu" este o scoala cu traditie, în care valorile modernitatii se sprijina pe soclul solid al constiintei continuitatii si apartenentei la un învatamânt crestin datând înca din secolul al XVIII-lea, în care se îmbina armonios numele si respectul libertatii de gândire, de exprimare si de actiune.

Eugen Ivut