„Credinciosii Parohiei Greco-Catolice Olosig din Oradea au întreprins sâmbata, 10 septembrie 2016, un pelerinaj la cele doua sanctuare mariane din tara noastra. Pelerinajul propriu-zis a debutat prin celebrarea Sfintei Liturghii în biserica sanctuarului „Maica Domnului, Aparatoarea noastra” de la Scaius, unde micul grup de pelerini a fost primit cu multa caldura de preotul paroh Iulian Hasciar. În cadrul Sfintei Liturghii, preotul gazda a facut o expunere larga a întregii istorisiri legate de cele doua lacrimari a icoanei Maicii Domnului, prima la 30 septembrie 1934, a doua la 15 octombrie 1934, ambele miracole fiind atestate de marturiile facute sub juramânt a celor 144 de martori oculari. Cea mai mare curiozitate consta în absoluta convergenta a celor marturisite, cu atât mai mult cu cât aproape toti au insistat pe aceleasi detalii.
Dupa ospatarea calduroara a pelerinilor de catre gazdele sanctuarului banatean, urmatoarea oprire a fost la Lugoj, având posibilitatea de a fi primiti de catre Preasfintia Sa Alexandru Mesian, Episcopul greco-catolic de Lugoj. Preasfintia Sa a facut o alta ampla prezentare a sanctuarului de la Scaius, a Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, precum si a celorlalte realizari în cei peste 22 de ani de episcopat la Lugoj. Nimeni nu a iesit din resedinta episcopala fara binecuvântarea arhiereasca si câteva carti oferite cu mult drag de Ierarhul lugojean.
Ultima mare poposire a fost la sanctuarul marian Maria Radna, unde din bunavointa parintelui paroh Andreas Reinholz, s-a putut oficia rugaciunea Paraclisul Maicii Domnului chiar în fata icoanei Maicii Domnului aflata deasupra altarului central al bazilicii.
Cu totii am multumit Maicii Sfinte ca ne-a oferit prilejul ca în zilele sarbatorii Nasterii Sale preacurate sa ne învredniceasca a pasi în acele locuri unde si-a manifestat de-a lungul timpului grija si duiosia Sa materna fata de noi oamenii.