„Lasati copii sa vina la Mine si nu-i opriti, caci a unora ca acestia este împaratia lui Dumnezeu” (Matei 10: 14)

Duminica înaintea de Sarbatorea „Înaltarii Cinstitei si de viata facatoarei Cruci”, comunitatea noastra calugareasca si cea parohiala a Manastirii „Sfântului Nicolae” din localitatea Sumal a îmbracat straie de sarbatoare.
Dupa o temeinica pregatire catehetica a celor sase copii (patru fete si doi baieti) de catre fratele Ierodiacon Severian DOD, copilasii si-au marturisit cu o seara înainte pacatele prin Taina Sfintei Spovezi. Îmbracati în straie populare, încarcati de emotii alaturi de întreaga comunitate parohiala au primit Sfânta Euharistie în cadrul Sfintei Litrurghii celebrate în ziua de duminica.
Parintele egumen ieromonah Tarciziu ROMAN a subliniat importanta Sacramentului Sfintei Spovedanii în viata crestinului si totodata frecventarea deasa a Sfintelor Sacramente. Aducând aminte parintilor trupesti ca sunt primi raspunzatori pentru educarea în cele ale credintei, nelasând educatia catehetica doar pe seama calugarilor si a preotilor.
Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta minunata zi de sarbatoare, pentru toate darurile primite; parintilor pentru încrederea acordata si nu în ultimul rând comunitatii pentru efortul depus.