„Generatii dupa generatii si-au daruit dragostea si recunostinta fata de acei oameni care au înaltat rostirea sfânta în universalitate. Modelul înaintasilor a dat stralucire timpului prin demnitatea faptelor si opera lor , constituind un exemplu si un îndemn peste vremi. Asemenea oameni ne determina sa exprimam cu admiratie: „Bogata-i tara care are oameni cu virtuti alese”, gândindu-ne ca:
Stramosii nostri au plantat
în a inimii gradina
Virtuti, care l-au ridicat
mereu catre lumina!

Oamenii generatori de spiritualitate au îndrumat societatile, pastrând valorile sacre ale familiei – adevarat laborator care întretine neamul si pamântul, perenitatea sufletului nostru si miracolul sfânt al vietii, credinta în Dumnezeu si biserica din sufletul nostru.
O dâra de speranta si lumina din bogatia lor sufleteasca si frumusetea valorilor noastre spirituale se reverse peste noi deoarece:

Sufletu-i floare curata
si potir vindecator,
comoara nemasurata
a dumnezeiescului dor!

Dumnezeule, din lumina ta ne hranim si la dangatul clopotului alergam la biserica din sat. Ce bucurie este în sufletul credinciosului când în sat se ridica o biserica noua si clopotele se sfintesc . Astfel vineri, 5 august 2016 la noua biserica ce poarta hramul Sfântului Anton, credinciosii, în numar restrâns au participat la slujba de sfintire a celor doua clopote – slujba oficiata de preacucernicii parinti TEREC MIHAI – parintele paroh si parintele protopop SEICA GHEORGHE, care alaturi de credinciosi si cantorul ANTON MELENTIE au înaltat rugaciuni de multumire si lauda bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru ajutor.
Cele doua clopote au fost donate de catre familia FARCAS TIBERIU, care desi locuiesc departe de tara (Canada) a participat alaturi de sotia sa DIANA si fiica ELISABETH la slujba de sfintire a clopotelor – oameni marinimosi care poarta ca pe o comoara sacra în sufletul lor pamântul natal, iubirea de Dumnezeu si de semeni. Valoarea clopotelor este de 32000 (treizeci si doua mii ) lei.
Parintele TEREC MIHAI multumeste familiei FARCAS pentru aceasta donatie, multumeste parintelui protopop SEICA GHEORGHE care a fost prezent la numeroase manifestari spirituale alaturi de credinciosii de la Tinca.
Din înaltimile ceresti soarele îsi trimite razele peste sat, învaluind dangatul cristalin al clopotelor.
Pe umerii timpului parca se sprijina nemarginirea iar din lumina timpului hranindu-ne, semanam în vremuri CUVÎNTUL, amintindu-ne de un sfânt parinte si poet care spunea într-un interviu ca: „Poezia este calauza sufletului catre Dumnezeu” ( Papa Ioan Paul al II -lea ).

Glasul clopotului

Din noul lacas sfânt
se-aude clopotul batând,
Cu glas duios, mereu
amintind de Dumnezeu.

Se-aude atât de minunat
glasul clopotului peste sat,
Ne cheama cu atâta dor,
Amintindu-ne de MÂNTUITOR.

Glasul clopotului, dus de vânt
Aduna credinciosii în lacasul sfânt
Si urca spre cer cu tarie
Amintindu-ne de vesnicie.

Cuvintele ca florile cresc
ÎN NOUA BISERICA NE ADAPOSTESC
Si, ca o ploaie sfânta peste noi se cern,
În suflete si inimi se astern.

Peste timp vor picura povesti
din bucuriile ceresti,
Caci soarele biruitor
risipeste orice nor.

Va bate clopotul din sat mereu
Purtând iubirea curata.
Din cer ne ocroteste Dumnezeu
Cu dragostea-i nemasurata.

Doamne, Dumnezeule,
trimite binecuvântari
peste preoti,
credinciosi si binefacatori!

Doamne, Dumnezeule,
trimite darul tau ceresc
peste cei ce te cinstesc.

Multumim preacucernice parinte MIHAI TEREC pentru osteneala si interesul dumneavoastra de a ridica o biserica noua ce poarta hramul „Sfântului Anton”, spre slava lui Dumnezeu si folosul credinciosilor.
LAUDAT SA FIE ISUS SI MARIA!