Majestatii Sale
Regele MIHAI I
al României

Blaj, 1 august 2016

Majestatea Voastra

Plecarea la Domnul a Reginei Ana, augusta sotie a Majestatii Voastre, inspira întregii Biserici Române Unite, Greco-Catolice, si mie personal, gratitudinea si devotiunea pentru darul vietii Majestatii Sale. Adevarul libertatii, al perseverentei si al cinstei plânge, acum, în acest ceas solemn si trist pentru neamul nostru.
Cu acest îndurerat prilej, as dori sa prezint Majestatii Voastre si întregii Familii regale sincere condoleante în numele Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a Episcopilor, a preotilor si a credinciosilor, dimpreuna cu multumita noastra adresata Cerului pentru exemplul de demnitate si verticalitate al Majestatii Sale Regina Ana.

Sire,
Îmi sunt întiparite în suflet demnitatea, nobletea interioara, dar mai ales prospetimea credintei Majestatii Sale Regina Ana care, în anii de dupa eliberare Va reprezenta în mijlocul nostru, vizitându-ma la Blaj. Am purtat atunci rugaciunea si sperantele Sale la altarul Domnului, o voi purta si de acum înainte, cu încrederea ca Dumnezeu îi va face parte cu cei drepti, asezându-i sufletul plin de vrednicie alaturi de ilustrii Sai predecesori din Casa regala a Frantei si a României.

Odihneasca în pace! În veci amintirea Sa!

Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice

Arhiepiscop si mitropolit de Alba-Iulia si Fagaras