„Cu ocazia „Zilei Internationale a Pamântului”, Papa Francisc a facut o vizita surpriza celor adunati în Villa Borgheze din Roma, la manifestatia „Satul pentru Pamânt”. În momentul sosirii alaturi de Monseniorul Angelo Becciu, Papa Francisc a fost întâmpinat printre altii de Maria Voce, presedinta Miscarii Focolarilor si de Arhiepiscopul Rino Fisichella, presedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare si coordonatorul evenimentelor Jubileului.
Papa Francisc a urcat pe scena amenajata pentru aceasta manifestare, asezându-se lânga relatorii conferintei „Orasul nostru, Pamântul nostru”, printre care parintele Maurizio Patricello, parohul de Caivano (Napoli) si sustinatorul luptei împotriva poluarii solului.
Sfântul Parinte le-a spus urmatoarele celor prezenti: „auzindu-va vorbind, mi-au venit în minte doua imagini; una a desertului si alta a padurii. M-am gândit: acesti oameni, toti voi, iau desertul si-l transforma în padure. Merg unde exista desert si nu exista speranta, si fac lucruri ca acel desert sa devina padure” si a continuat „padurea este plina de arbori, este plina de verde, dar foarte dezordonata. Dar asa este viata. Trecerea de la desert la padure este un lucru frumos pe care voi îl faceti. Voi transformati desertul în padure”.

Papa a mai amintit si despre multimea deserturilor „din orasele noastre, din vietile persoanelor care nu au un viitor, pentru ca mereu exista prejudicii si frici”. La finalul vizitei surpriza la manifestatia organizata de Miscare Focolarilor, Papa Francisc a salutat multimea prezenta în Villa Borghese.