„Mare lucru si de cinste e omul milostiv, spune Solomon (Proverbe 20,6). Mari sunt aripile milosteniei. Sfâsie vazduhul, trece de luna, lasa în urma Soarele si ajunge în ceruri. Dar, nici acolo nu sta. Trece si de ceruri, înconjoara puterile ceresti si se aseaza în fata tronului Domnului nostru Isus Cristos.
Sâmbata, 25 iunie 2016, în localitatea Cehei, s-a desfasurat Întâlnirea Copiilor din Protopopiatul Simleu.
Tema întâlnirii a fost marcata de mesajul cuvântului Evangheliei, de la Matei (5, 47-48)…„Fiti, dar desavârsiti, precum Tatal vostru cel din ceruri, desavârsit este…”. Evenimentul, a debutat la orele 10.00, odata cu primirea micilor enoriasi si a preotilor, din parohii.
Parintele protopop Nicolae Bode, Parintele paroh Ardelean Vasile Mircea, împreuna cu un sobor de doisprezece preoti, din parohiile protopopiatului: Sumal, Porti, Marca, Ip, Cosniciu, Valcau, Plopis, Drighiu, Halmasd, Badacin, Bobota, Simleu-Silvaniei, Cehei, Iaz au celebrat Sfânta Liturghie, animata si condusa de doamna profesoara Ardelean Gabriela-Malina, domnul profesor Pocola Teodor, studentii Pocola Carmen, Marincean Paul, împreuna cu alti 5 animatori, de la Biroul Pastoral Oradea si cei 150 de copii.
În continuare, cei prezenti au fost invitati la o agapa frateasca.
Programul, a continuat prin împartirea copiilor, în grupuri mixte de lucru, constând în jocuri de cunoastere, inter-relationare si dezbatere a cuvântului „milostenie”. Animatorii fiecarui grup, au pornit discutiile /dezbaterile acestei teme, ajutându-se de unele întrebari, de actualitate. În fiecare grup, copiii au desenat morala, desprinsa din filmuletele vizionate. Dupa aceasta etapa, câte un reprezentant, din fiecare grup si-a exprimat simbolistica desenului, urmând jocul cu baloane si diverse bansuri. Atmosfera de bucurie, a fost însotita si de jocurile, antrenate de competitie. Copiii au fost recompensati cu înghetata.
Întâlnirea a fost încheiata de parintele Santa Ioan , împreuna cu animatorii, cântând imnul întâlnirii „Haide ,vino…”, urmata de bansuri si plecarea copiilor, în parohiile lor cu feedback-ul acestei zile: Prezenta Soarelui este cel mai putin simtita în viata noastra, fiindca ne încarcam si ne framântam cu problemele cotidiene astfel ,uitând sa mai zâmbim. Prezenta Vântului forteaza si îndoaie cererile noastre, catre Bunul Dumnezeu, iar Furtuna din pacate ne domina viata ,cu nemultumiri.
Pentru ca, Dumnezeu este mila si iubire, si fiindca îl ascultam pe Tatal milostivirilor, trebuie sa ne schimbam mentalitatea, pentru a zâmbii si pentru ca optimismul sa triumfe!