„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea si responsabilul din partea Bisericii Greco-Catolice pentru diaspora, s-a aflat în vizita pastorala la Viena, unde Parohia Greco-Catolica „Coborârea Sfântului Spirit” si-a sarbatorit hramul.

Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie s-a celebrat în Biserica Sfântului Iacob din Viena, alaturi de parintele Vasile Lutai, rectorul Misiunii Greco-Catolice din Austria, Pr. Ioan Iulian Hotico, Vicar al Misiunii Romane Unite din Austria, preot al Misiunii Române Unite din Wiener Neustadt, Pr. Alexandru Dumitru Suciu, preot al Misiunii Române Unite din Graz si asistent spiritual la „Spitalul Dunarea” din Viena, Pr. Ovidiu Ioan Pintea, preot al comunitatii românesti si vicar al parohiei Romano-Catolice din Kagran, Pr. Gheorghita Dobrica, preot al Misiunii în Linz, rector al capelei Spitalului Hanusch si asistent spiritual al centrului de reabilitare Baumgarten din Viena, Pr. Sergiu Dejeu, Pr. Petre Solomes, vicar al Parohiei Romano-Catolice Murau.

De asemenea au fost prezenti si parintele Yuriy Kolasa, Vicarul general al Ordinariatului pentru credinciosii de rit bizantin si parintele dr. Larry Hogan, Exorcistul Arhiediecezei de Viena, fost rector al ITI (Interational Teological Institute).

Preasfintia Sa Virgil în cuvântul de învatatura le-a vorbit celor prezenti despre credinta, salutând comunitatea româneasca din Viena si pe Excelenta Sa Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Austria prezent la Sfânta Liturghie. La sfârsitul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a facut o rugaciune ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru tot ajutorul oferit.

Raspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de catre corul parohial, format din solistii Operei din Viena.