„Vaticanul a publicat joi programul pentru vizita Papei Francisc din 27-31 iulie în Polonia, pentru a 31-a Zi Mondiala a Tineretului. Papa va pleca de pe aeroportul Fiumicino din Roma, la ora 14, si va ajunge pe aeroportul Papa Ioan Paul al II-lea din Balice-Cracovia doua ore mai târziu. Dupa ceremonia de primire va merge la Castelul Wawel, unde se va adresa autoritatilor civile si corpurilor diplomatice, dupa care va face o vizita de curtoazie presedintelui Republicii. Prima zi a Papei în Polonia se va încheia cu o întâlnire cu Episcopii în Catedrala din Cracovia.
În dimineata zilei de joi, 28 iulie, va vizita Manastirea Surorilor Prezentarii pe drum spre aeroport, iar la ora 8.30 AM, va zbura cu elicopterul la Czestochowa, unde, în manastirea Jasna Gora, se va ruga în capela Fecioarei Negre înainte de a celebra Sfânta Liturghie în Sanctuarul de la Czestochowa cu ocazia aniversarii a 1050 de ani de la botezul Poloniei. La 12.45 se va întoarce la Cracovia, unde se va adresa tinerilor adunati în Parcul Iordan. Vineri, 29 iulie, va lua din nou elicopterul pentru Oswiecim. La ora 9.30 va vizita Auschwitzul si la 10.30 lagarul de la Birkenau, revenind ulterior la Cracovia, unde la 4.30 PM se va întâlni cu pacienti de la spitalul universitar de pediatrie, iar la 6.00 PM va prezida Calea Crucii cu tinerii în Parcul Iordan.
Sâmbata va vizita Sanctuarul Milostivirii Divine în Cracovia, unde va trece prin Poarta Milostivirii Divine si va spovedi mai multi tineri. Mai apoi, de la ora 10.30 va celebra Sfânta Liturghie pentru preotii, persoanele consacrate si seminaristii polonezi la Sanctuarul Papa Ioan Paul al II-lea din Cracovia. Va lua masa cu câtiva tineri la resedinta arhiepiscopala si apoi seara va trece prin Poarta Sfânta de la Campusul Misericordiae cu diferiti tineri. Acolo, de la 7.30 PM, va sustine un discurs de deschidere a veghii de rugaciune. Duminica, 31 iulie, Papa Francisc va celebra Liturghia pentru Ziua Mondiala a Tineretului pe Campusul Misericordiae, dupa care, la 5.00 PM, îi va saluta pe voluntarii ZMT, comitetul de organizare si pe binefacatori la Arena Tauron din Cracovia. Va pleca pe calea aerului la 6.30 PM, fiind asteptat sa ajunga pe aeroportului Ciampino din Roma la 8.25 PM.

Sursa:http://www.catholica.ro