„Anul Sfânt va trebui sa pastreze vie dorinta de a sti sa captam numeroasele semne ale blândetii pe care Dumnezeu o ofera lumii întregi si mai ales celor care sunt în suferinta, sunt singuri si abandonati, si chiar fara speranta de a fi iertati si de a se simti iubiti de Tatal. Un An Sfânt, ca sa simtim puternica în noi bucuria de a fi fost regasiti de Isus, care ca Bunul Pastor a venit sa ne caute pentru ca eram rataciti. Un jubileu, pentru a simti caldura iubirii sale când ne ia pe umerii sai ca sa ne duca din nou la casa Tatalui”.

Papa Francisc

În sâmbata de dinaintea Duminicii orbului din nastere, Protopopiatul Greco-Catolic Oradea a facut un pelerinaj la Catedrala „Sfântul Nicolae”, cu trecere prin Poarta Sfânta. Procesiunea a pornit din curtea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” si dupa înconjurarea Catedralei, fiecare pelerin a trecut Poarta Sfânta.

Sfânta Liturghie a fost celebrata de Preasfintia Sa Virgil Bercea, alaturi de parintele vicar general Olimpiu Todorean, parintele protopop de Oradea, Gavril Buboi si preotii protopopiatului. În cuvântul de învatatura adresat pelerinilor, Preasfintia Sa dupa o scurta prezentare istorica a anilor jubiliari decretati de Suveranii Pontifi, a vorbit despre „numele lui Dumnezeu care este milostivire”.
Sfântul Parinte Papa Francisc în momentul decretarii Anului Jubiliar al Milostivirii a acordat si posibilitatea de a primii indulgenta plenara, astfel au fost recitate rugaciunile: Crezul, Tatal Nostru si Nascatoare de Dumnezeu, credinciosii având posibilitatea de a se marturisi si a primi Sfânta Împartasanie.