„„Gaudeamus igitur” a rasunat ieri, 27 mai, din piepturile a 28 de absolventi ai ciclului de licenta si master care s-au aflat pentru ultima data în aulele de curs ale Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, departament al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, în cuvântul de deschidere a subliniat importanta credintei în inima fiecaruia: „sa avem mereu prezent în mintea si în inima noastra momentul în care l-am întâlnit pe Hristos si ne-am îndragostit de el. Aceasta dragoste pentru Hristos care a determinat în noi urmarea teologiei”.
Parintele conferentiar universitar doctor Alexandru Buzalic a strigat pentru ultima data catalogul adresând absolventilor cuvinte de încurajare pentru ceea ce vor urma în viitor subliniind importanta celor doua aripi, cea a ratiunii si credintei cu care spiritul uman se înalta spre contemplarea adevarului. Dumnezeu este cel care a pus în inima omului dorinta de a cunoaste adevarul si, în definitiv, de a-l cunoaste pe el întrucât cunoscându-l si iubindu-l, sa poata ajunge la adevarul întreg despre sine însusi (Fides et ratio).
Sefii de an, atât de la programul master cât si de la licenta, au adresat multumiri Preasfintitului, cadrelor didactice si tuturor celor care i-au sprijinit în parcursul formativ. Cursul s-a încheiat cu o rugaciune adresata Preasfintei Fecioare Maria rugându-o sa îi pastreze în continuare sub mantia sa ocrotitoare!