„Dragi responsabili si membri ai Actiunii Catolice,
Anul 2016 este un an important pentru comunitatile noastre locale si pentru tara noastra datorita faptului ca suntem chemati sa ne exprimam votul si sa ne alegem reprezentatii la nivel local (5 iunie 2016), dar si în cadrul parlamentului (noiembrie/decembrie 2016) pentru urmatorii patru ani.
În numeroase rânduri, Papa Francisc încurajeaza implicarea laicilor în politica subliniind faptul ca aceasta este „una din formele cele mai înalte ale caritatii”. „Într-un moment de criza ca cel actual este urgent sa se dezvolte, mai ales între tineri, o noua considerare în angajamentul politic, iar cei ce cred si cei ce nu cred sa colaboreze împreuna pentru promovarea unei societati în care injustitiile sa poata fi depasite si orice persoana sa contribuie la binele comun dupa propria demnitate, punând la dispozitie propriile capacitati.”
Episcopii Catolici din România încurajeaza participarea la vot, accentuând faptul ca fiecare „crestin este chemat sa faca o alegere coerenta cu credinta pe care o marturiseste, promovând acele persoane care respecta valorile demnitatii umane, sprijina familia si respecta viata înca din momentul conceperii ei si pâna la sfârsitul ei natural, care pretuiesc pacea, etica crestina si creatia lui Dumnezeu.”
Asadar, este de datoria si responsabilitatea noastra în calitate de crestini sa PARTICIPAM la vot si sa DAM VOTUL candidatilor care îsi propun sa reprezinte cât mai fidel modelul de viata si de morala propus de Biserica si acceptat de catre noi, candidati care sa fie preocupati de binele comun.
Alesii locali sunt reprezentantii nostri ai tuturor, iar în numele nostru si pentru noi iau deciziile care le sunt încredintate. Deciziile luate de acestia influenteaza viata noastra de zi cu zi, de aceea implicarea noastra devine o datorie morala. Suntem responsabili pentru vot! Neparticiparea la vot nu doar ca nu ne ofera posibilitatea de a fi reprezentati si auziti, dar totodata se împotriveste vointei lui Dumnezeu de a lua parte la viata publica. (cf. CBC nr. 1915).
Actiunea Catolica din România încurajeaza si promoveaza participarea la vot pentru ca în calitate de crestini ancorati în realitatea vesnica a lui Dumnezeu avem datoria de a fi si cetateni responsabili, implicati în viata comunitatii din care facem parte, inclusiv prin participarea la vot.
Sursa:http://www.actiuneacatolica.ro

Presedinte