„În perioada 12-13 mai 2016, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea a avut loc Sesiunea de Comunicari Stiintifice Studentesti, cu titlul „Familia Crestina”. Aceasta Sesiune a fost organizata de Asociatia Studenteasca Coriolan Tamâian, cu binecuvântarea Preasfintiei Sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
Sesiunea de Comunicari a început joi, 12 mai 2016, cu salutul adresat participantilor de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, urmat de cel al presedintelui Asociatiei A.S.C.T.O, Giusepe Ghiurca, care a facut o introducere în tema sesiunii de comunicari.
Printre participanti s-au numarat reprezentanti ai diferitelor culte, studenti de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Oradea, studenti de la Facultatea de Teologie Greco-Catolica din Oradea, studente de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, profesori de Teologie din Sibiu si din Oradea. Tot în cadrul acestui eveniment, vineri 13 mai, parintele doctorand Cristian Balanean a sustinut o conferinta pe tema „Familia în Islam” .
La finalul sesiunii, presedintele A.S.C.T.O., Giusepe Ghiurca, a înmânat certificatele de participare celor care au sustinut lucrari.
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolica, Departamentul Oradea, prin Asociatia Studenteasca Coriolan Tamâian.