„Îndatinatul pelerinaj la Cimitirul saracilor din Sighet, a avut loc astazi, 14 mai 2016 în prezenta numerosilor credinciosi veniti din toata Tara pentru a se reculege si a se ruga pentru martirii Bisericii Greco-Catolice.
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a participat la pelerinaj împreuna cu studentii seminaristi, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” precum si multi credinciosi de pe întreg cuprinsul Eparhiei.
Momentul de rugaciune a început în seara zilei de vineri, când pe coridorul închisorii s-au ridicat rugaciuni Domnului pentru toti cei care au suferit batjocura si închisoare, condus de catre parintele Anton Crisan din Cluj alaturi de un grup de tineri. În dimineata zilei de sâmbata procesiunea a început de la Memorial pâna la Cimitirul saracilor unde a fost savârsita Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie de catre Preasfintia Sa Vasile Bizau, episcop al Maramuresului alaturi de Preasfintia Sa Virgil Bercea, Preasfintia Sa Florentin Crihalmeanu, Preasfintia Sa Claudiu Pop, Preasfintia Sa Mihai Fratila, Preasfintia Sa Aurel Perca, episcop romano-catolic.
În cuvântul de învatatura adresat celor prezenti, Preasfintia Sa Mihai, episcopul greco-catolic de Bucuresti a vorbit despre minunile pe care credinta le poate face în viata noastra, amintind faptul ca: „Imediat ce-l lasam pe Isus sa intre în corabia necredintei noastre, ajungem la tarm cu ea… Fara credinta în Isus, vom reusi sa doar sa îndreptam barca martiriului spre furtuni fara sfârsit”.

Rugaciune pentru beatificarea servilor lui Dumnezeu
„Doamne Isuse Cristoase, Marele si Vesnicul Preot al sufletelor noastre, Tu i-ai trimis pe apostolii si discipolii Tai în lumea întreaga, pentru a duce tuturor oamenilor vestea cea buna a iubirii Tale. În pragul sacrificiului Tau suprem pentru mântuirea lumii, la cina de pe urma, Te-ai rugat Tatalui ceresc ca Biserica Ta sa fie una.
Priveste cu bunavointa la poporul român, din sânul caruia i-ai ales pe Servii Tai Valeriu Traian FRENTIU, Iuliu HOSSU, Alexandru RUSU, Ioan BALAN, Ioan SUCIU, Vasile AFTENIE si Tit Liviu CHINEZU – Episcopi morti în faima de martiri sub regimul comunist. Ei au dat marturie despre Tine cu zel apostolic pe acest pamânt si si-au pecetluit credinta neclintita în Tine, în Biserica Catolica si în urmasul sfântului Petru, sfântul Parinte Papa, cu pretul martiriului lor.
Fa ca exemplul lor de credinta si de iubire sa straluceasca tot mai mult printre noi. Te rugam asadar, sa arati si pe pamânt vrednicia acestor slujitori ai Tai, ridicându-i la cinstea altarelor, iar noua, prin mijlocirea lor, sa ne dai harurile de care avem nevoie pentru ca toti sa fim o singura turma cu un singur pastor.
Ca Tie se cuvine toata marirea, cinstea si închinaciunea, împreuna cu Tatal si cu Spiritul Sfânt. Amin”.