Isus Hristos a venit sa moara pentru pacatosi ca noi sa fim salvati de mânia lui Dumnezeu (Rom. 5,9), iar acum, prin sângele Lui avem rascumpararea, iertarea de pacate, conform bogatiilor harului lui Dumnezeu (Efeseni 1,7), prin sângele lui Isus Hristos am fost apropiati de Dumnezeu (Ef. 2,13); Isus a facut pace între noi si cer prin sângele Sau (Col. 1,20).

Urmând exemplul lui Isus, Dumnezeul facut om care si-a dat sângele sfânt pentru mântuirea noastra, studentii Seminarului Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea în frunte cu Parintele Rector Anton Cioba, Parintele administrator Eduard Roman, au transformat pentru câteva ore Aula Magna a Seminarului în Centru de Transfuzie Sanguina.
Donarea de sânge s-a desfasurat vineri, 22 aprilie, fiind organizata de Seminarul Teologic în colaborare cu centrul de Transfuzie Sanguina Oradea. La fata locului a fost un echipaj medical condus de doamna doctor Olivia Ligia Burta, sefa Centrului de Transfuzie Sanguina Oradea. Actiunea s-a desfasurat în cursul diminetii, într-o atmosfera de caldura sufleteasca, fiecare donator fiind motivat de dorinta ajutorarii semenilor aflati în situatii dificile si care au nevoie de trensfuzie sanguina urgenta.
Sângele este simbolul vietii, iar pentru noi, crestinii, a dona sânge înseamna a dona viata celor care au nevoie. Acest lucru este un raspuns concret la invitatia pe care ne-o adreseaza Isus, aceea de a ajuta pe cel din jurul nostru, de a ne face purtatori ai problemelor celorlalti si, de ce nu, a darui din ceea ce avem noi mai scump. Cei care au raspuns invitatiei de a dona sânge sunt seminaristi ai seminarului nostru, studenti ai altor facultati din Oradea precum si alte persoane de buna credinta din Oradea. Actiunea se încadreaza în activitatile dedicate Jubileului Milostivirii, fiind parte a drumului nostru spiritual spre Înviere!