„Catre:
Michel Lamoot, Managing Director, Real Hypermarket Romania
Valentin Pauna, Human Resources Director, Real Hypermarket Romania
Vasile Gogescu, President, FsC Romania

Conferinta Episcopilor din România prin responsabilul COMECE este solidara cu angajatii de la REAL Romania si cu sindicatul lor.

Muncitorii de la Real Romania au dreptul de a-si petrece Sarbatorile

cu familiile si prietenii lor!!!

Zilele de Craciun si de Anul Nou sunt considerate a fi cele mai importante sarbatori în Romania, când toata familia se reuneste pentru a le petrece împreuna.
Doar un raport echilibrat între munca si viata privata pentru muncitori poate asigura succesul companiilor, acesta incluzând respectul pentru valorile familiei si traditiile culturale locale si europene.
Denuntam decizia Real România de a deschide magazinele pe 25 Decembrie si 1 Ianuarie, fiind singurul retailer din Romania care face acest lucru. Real vrea sa beneficieze de un avantaj competitiv nedrept fata de competitorii sai. Aceasta va determina si pe alti retaileri din România sa-si deschida magazinele, lucru care este de neacceptat.
Suntem consternati de presiunea si amenintarile facute asupra muncitorilor pentru a-i face sa se înscrie „voluntar” la munca în acele zile.
Cerem Real Romania sa renunte la lacomie, sa-si schimbe decizia si sa respecte dreptul muncitorilor de a-si petrece Sarbatorile cu familiile si prietenii lor.

Responsabil COMECE