„Reuniunea Mariana Eparhiala, prin persoana doamnei Florica Omilescu vicepresedinta, a organizat un pelerinaj în Polonia în perioada 1-3 aprilie 2016, cu un grup de pelerini format din 71 de credinciosi, apartinând Catedralei Sfântul Nicolae, Manastirii Maica Domnului, Bisericii Sfântul Gheorghe Olosig, a Bisericilor din Sântandrei, Zalau precum si din Sumal apartinând protopopiatului Simleul Silvaniei. Sub îndrumarea parintelui spiritual Alin Arendas din Oradea, am oferit pe toata durata pelerinajului nostru, multe rugaciuni si cântece Lui Isus si Maicutei Sfinte. N-au lipsit devotiunile pentru prima vinere si sâmbata din luna.
În ziua de 1 aprilie, la Wadowice, am participat la sfânta liturghie în Biserica, unde a fost botezat sfântul papa Ioan Paul al II-lea. La Casa Memoriala, aflata la doar câtiva metri de biserica, am avut o „întâlnire” emotionanta cu sfântul si iubitul nostru papa, care la 2 aprilie ac, a împlinit 11 ani de la învierea lui pentru Cer, de unde ne vegheaza în continuare si mijloceste pentru noi.
În 2 aprilie, ne-am aflat la Czestochowa, la Manastirea Jasna Gora, care începând din secolul al XV-lea este cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa Centrala si de Est. Aceasta adaposteste la loc de cinste într-o capela a carei pereti sunt captusiti cu o multime de ex-vottouri, Icoana facatoare de minuni, cunoscuta sub numele de Madona Neagra, datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Icoana este azi un simbol al Poloniei, se stie ca este adusa din Rusia, dar trecutul ei este învaluit în mister. Traditia spune ca autorul ei este însusi Sfântul Evanghelist Luca, care a realizat-o pe o bucata de lemn de chiparos luata din casa în care a copilarit Isus. În spatele icoanei am venerat moastele Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea, iar Sfânta Liturghie am tinut-o în Capela Rozariului.
În 3 aprilie am sosit la Sanctuarul Divinei Îndurari, unde am vizitat mormântul si capela sfintei Faustina, vizionara si mesagera Lui Isus în raspândirea mesajului Milostivirii Sale. Moastele ei, pe care le-am venerat si noi, se odihnesc sub celebra icoana datatoare de haruri a Lui Isus, în care îsi arata Inima de unde tâsnesc raze rosii si albe simbolizând Sângele si Apa, care le-a varsat pentru noi, ce se regasesc si în Sfânta Euharistie. Prin Sfânta Faustina, Isus ne-a sugerat în afara de novena si rozariul Divinei Milostiviri si o sarbatoare a Milostivirii Sale, care în acest an a fost chiar în 3 aprilie, când ne-am unit si noi în rugaciune, împreuna cu cei 250.000 de pelerini din 40 de tari, la Sfânta Liturghie solemna de la Sanctuarul Divinei Milostiviri. Au fost prezenti 460 de preoti si s-au facut în aceasta zi binecuvântata 55.000 de Împartasanii. Au fost prezenti 125 corespondenti acreditati. La ora 15, ne-am rugat cu totii Rozariul Divinei Îndurari. Sora Elena din Congregatia Ursulinelor, ce a activat mai multi ani la noi în tara, ne-a însotit ca si ghid la Jasna Gora si la Sanctuarul Divinei Milostiviri.
Fie ca Maicuta Sfânta si Isus sa primeasca rugaciunile noastre!