„În Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea a avut astazi, 31 martie 2016, lansarea volumului parintelui profesor William Bleiziffer, „Dreptul particular al Bisericii Române Unite cu Roma – actualitate si perspective”.
Prezentarea volumului a fost facuta de catre parintele profesor universitar doctor, Alexandru Buzalic. Volumul este structurat în cinci capitole ample, precum si o anexa.
La lansarea volumului a luat cuvânt si Preasfintia Sa Virgil Bercea, care a multumit parintelui William Bleiziffer, pentru munca depusa în vederea redactarii acestui volum, acesta fiind teza de doctorat a sfintiei sale.
În prefata cartii parintele Isidor Martinca, coordonatorul tezei de doctorat aminteste: „cartea parintelui William Bleiziffer, ca rezultat al unei profunde cercetari doctorale, vine în întâmpinarea unei necesitati concrete si urgente si se înscrie într-o directie actuala a cercetarii canonice si teologice din Biserica Catolica: ea apare dintr-o necesitate de ordin stiintific si legislativ pentru Biserica Greco-Catolica din România. Merita sa subliniem faptul ca lucrarea de fata este prima cercetare sistematica a temei arealului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, în contextul în care publicarea dreptului particular se afla într-o anumita întârziere comparativ cu alte Biserici sui iuris, întârziere justificata în mare masura de dificultatile reasezarii în societate dupa anul 1989”.
Cartea a aparut si în format electronic la Editura „Presa Universitara Clujeana” si este accesibila la adresahttp://www.editura.ubbcluj.ro/bd/ebooks/pdf/1886.pdf