„Dat fiind ca în acest an credinciosii ortodocsi, romano-catolici si greco-catolici celebreaza la aceeasi data sarbatoarea Învierii Domnului, Romafilatelia a realizat o frumoasa emisiune de marci postale alcatuita din 2 timbre si o colita dedicata Pastelui. Pe cele doua timbre ale emisiunii sunt ilustrate doua icoane: una reprezinta Rastignirea Mântuitorului, apartinând Manastirii ortodoxe „Radu Voda”, cealalta Rastignirea Domnului, apartinând Catedralei romano-catolice „Sfântul Iosif”, ambele din Bucuresti. Pe manseta colitei este reprezentata icoana Maica Domnului Îndurerata ce apartine Manastirii „Radu Voda”, iar pe timbrul colitei este ilustrata icoana Învierea Domnului ce face parte din fondul iconografic al Schitului Darvari din Bucuresti.

Imaginile din Catedrala Sf. Iosif, citim pe Angelus.com.ro, ilustreaza crucifixul de pe perete lateral din dreapta si icoana Rastignirii Domnului, pictata pe pânza si amplasata deasupra altarului lateral din stânga. Catedrala „Sfântul Iosif” este Scaunul Arhiepiscopului Mitropolit de Bucuresti, suflul viu al comunitatii catolice din sudul României, monument istoric, cultural si arhitectonic înscris în patrimoniul national si european.

Totodata, Romfilatelia a publicat si un album filatelic, realizat în tiraj limitat de 403 exemplare si echipat cu blocul special al emisiunii (continând 2 timbre nedantelate si colita emisiunii) precum si plicul „prima zi” având stampila „prima zi” aplicata în clar în folio aur, ambele produse fiind numerotate de la 01 la 403. Produsul filatelic special (cu timbru de argint) este un concept exclusiv Romfilatelia, realizat într-un tiraj limitat de 353 de exemplare. Timbrul din argint este replica a marcii postale din colita emisiunii si este inserat în acest produs, alaturi de certificatul de autenticitate si blocul special de 3 timbre, numerotat de la 001 la 353.

Mai multe detalii tehnice despre produsele filatelice speciale de Pasti 2017 sunt disponibile pe situl http://romfilatelia.ro.
Sursa: http://angelus.com.ro