„Asociatia „Lumea Copiilor Onlus” prin doamna presedinte Aurelia Pop si Asociatia „A&S” prin doamna presedinte Simona Beletchi au fost organizatorii evenimentului MartisoRoma2016, în Roma. Evenimentul s-a desfasurat la Oratoriul Sfântului Saverio Francesco Caravita, în data de 5 martie 2016, prin bunavointa parintelui Massimo Nevola SJ, director al Ligii studentilor misionari.

Sarbatoarea martisorului a avut ca scop promovarea culturii si a traditiilor românesti în Italia, mai exact traditia de martisor, printr-o expozitie precum si prin laboratoare pentru copii. Expozitia a prezentat lucrarile membrilor Uniunii Artistilor Plastici din România, Mihaela Tatulescu de la Universitatea Oradea si Ileana Horodoba Danci de la Universitatea de Arte din Cluj.
Minunatii copii de la Asociatia culturala „Onlus L’arca Delle Tradizioni”, condusi de presedinta Elena Dascalu, au organizat laboratoare în care copiii au învatat sa creeze un martisor românesc, dupa care a urmat recitalul corului Arpeggio&Roua, si al talentatelor Nicole Lemnaru si Matei Daniel, la flaut respectiv la nai.
Printre oaspetii de seama s-au aflat domnul Dan Stoenescu ministru delegat pentru românii de pretutindeni, doamna Sandra Pralong, consilier al Presedintelui României pentru relatia cu românii din afara granitelor si domnul Mircea Lubanovici, deputat, din partea Comisiei pentru comunitatile de români din afara granitelor tarii, aflati în vizita la Roma în aceasta perioada.
Expozitia a fost apreciata atât de publicul român cât si de cel italian.