„Eminenta Sa, Cardinalul Giuseppe Betori a vizitat comunitatea româneasca din Firenze fiind întâmpinat cu pâine si sare de catre parintele paroh Valer Sician alaturi de comunitatea parohiala.
La eveniment au luat parte parintele Vasile Orghici, parintele Ioan Rodina, parintele Ioan Trandafir, protopopul ortodox de Toscana, domnul Leontin Cojocea, presedintele CASCRI si domnul Stefanel Stanasel, presedintele CNCRI.
Parintele Vasile Orghici, parohul de Livorno a prezentat o scurta comunicare asupra martiriului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolica, iar domnul Leontin Cojocea despre normalitatea înfiintarii unui centru cultural în Firenze, care va purta numele poetului Mihai Eminescu.
Parintele Valer Sician în discursul sau a vorbit despre relatiile dintre poporul român si cel italian care au început înca din antichitate. Mai apoi a fost prezentat Eminentei Sale programul duminical al comunitatii românesti din Firenze. Parintele paroh a multumit pentru dragostea aratata pentru comunitatea româneasca, o comunitate tânara care a luat fiinta pe data de 17 decembrie 2014. Comunitatea româneasca din Firenze îsi celebreaza Sfintele slujbe si sacramentele în Biserica Sfântului Pier Gattolino, biserica în care a fost botezat si Sfântul Filippo Neri în 22 iulie 1515.
Eminenta Sa Cardinalul Giuseppe Betori a salutat pe fiecare dintre cei prezenti, binecuvântând si expozitia în patru limbi (româna, italiana, engleza, franceza) organizata în cinstea episcopilor martiri români.