„Manastirea “Sfântul Nicolae” din localitatea Sumal judetul Salaj a primit în ziua în care Biserica îl aminteste pe Sfântul Mucenic Tirs si cei împreuna cu el, vizita preotilor din Protopopiatul Marghita alaturi de parintele vicar cu preotii Antoniu Chifor, cu ocazia exercitiilor spirituale ale Protopopiatului.
Parintii au fost primiti de catre parintele egumen al Manastirii, Tarciziu Roman si fratele Severian Dod. Discutiile au fost cele referitoare la Anul Milostivirii, care tocmai a început în Biserica Catolica.
În cuvântul adresat preotilor, parintele egumen Tarciziu i-a îndemnat pe confratii sai întru preotie sa nu conteneasca a predica mila lui Dumnezeu, iertarea si iubirea frateasca dar mai presus de toate sa faca auzit cuvântul Sfintei Scripturi. A fost de asemenea accentuata importanta parintelui spiritual (duhovnicului), în viata credinciosului, aceea de a conduce sufletul spre mântuire si viata vesnica nu doar de ai reda toata stiinta lumii fara ai trezi constiinta.
Toti cei prezenti s-au adunat mai apoi în Biserica Manastirii unde au adus rugaciuni lui Dumnezeu, multumind lui Dumnezeu pentru darul de a sta împreuna.