„Pentru comunitatea greco catolica din Câmpia, data de 20 septembrie 2015, reprezinta cea mai frumoasa pagina de istorie. Aceasta zi, puternic încarcata spiritual, plina de emotie si bucurie, a fost marcata de sfintirea noului locas de cult, Biserica Greco-Catolica „Nasterea Maicii Domnului”.
Slujba sfintirii Bisericii a fost celebrata de Preasfintitul Episcop al Oradiei, Dr. Virgil Bercea, împreuna cu parintele Antoniu Chifor, vicarul cu preotii al Eparhiei de Oradea, parintele Gheorghe Turcas, vicar foraneu de Simleu, parintele Valer Parau, protopop de Zalau, preot paroh Ioan Neagota si multi alti preoti invitati pentru a participa la aceasta ceremonie.
Ziua a început cu o ploaie torentiala; o mare de lacrimi ale celor care au asteptat o viata acest moment, dar pe care Dumnezeu i-a chemat la Casa Sa, pentru ca împreuna sa încununeze fericitul eveniment. Sosirea PS Virgil, a adus pe lânga bucurie si pace în sufletele credinciosilor prezenti, si încetarea ploii. Au urmat momente de înaltare sufleteasca, bucurie si recunostinta a credinciosilor prezenti.
N-au fost uitate nici persoanele consacrate ale acestui sat; persoane care au trait cu credinta, iubire si stoicism perioada sumbra a anilor 1948-1989 si care au tinut vie candela credintei oamenilor din acest sat greu încercat: Pr. Iulian Cupsa, sora Anton Melania, sora Hosu Ana , sora Hosu Reghina , sora Tatar Ignatiana si sora Tatar Tarcisia.