„Universitatea Pontificala Ioan Paul al II-lea si Academia de Muzica din Cracovia i-au acordat Papei emerit Benedict al XVI-lea Doctoratul honoris causa. Ceremonia a avut loc sâmbata, 4 iulie a.c., la Palatul Apostolic din Castel Gandolfo, cel care a conferit Doctoratul fiind cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolit de Cracovia si mare cancelar al Universitatii Pontificale Ioan Paul al II-lea din Cracovia.
În interventia sa, cardinalul Dziwisz si-a exprimat bucuria pentru neobisnuita întâlnire, transmitându-i lui Benedict al XVI-lea salutul Bisericii din Cracovia si gratitudinea pentru slujirea pontificala si pentru importanta ereditate doctrinala, amintindu-i Papei emerit cuvintele pe care le-a spus în 28 mai 2006: "Cracovia lui Karol Wojtyla si Cracovia lui Ioan Paul ai II-lea este si Cracovia mea!"
În cuvântul de multumire cu ocazia acordarii Doctoratului honoris causa, din partea Universitatii Pontificale Ioan Paul al II-lea din Cracovia si a Academiei de Muzica din Cracovia, Papa emerit Benedict al XVI-lea a vorbit despre importanta muzicii sacre si despre datoria amplificarii patrimoniului muzicii sacre. Raspunzând la întrebarea de fond 'ce este muzica, de unde vine si spre ce tinde', Benedict al XVI-lea a spus: "Cred ca pot fi individualizate trei locuri din care izvoraste muzica. Un prim izvor al muzicii este experienta iubirii. Când oamenii au fost cuprinsi de iubire li s-a deschis o alta dimensiune a existentei, o noua maretie si vastitate a realitatii. Aceasta a dat imbold si pentru o exprimare într-un mod nou. Poezia, cântul si muzica în general au luat nastere din a se lasa impresionati, din aceasta deschidere a unei noi dimensiuni a vietii".
Sursa:http://ro.radiovaticana.va