„Papa Francisc se afla într-o vizita la Torino între 19 – 22 iunie 2015. Aceasta vizita marcheaza punctul culminant al unei expozitii de doua luni a Giulgiului Sfânt. Este vorba despre giulgiul în care Isus a fost învelit în mormânt, Giulgiu Sfânt pe care este imprimat chipul lui Isus Cristos, chipul iubirii infinite a lui Dumnezeu. Acesta se afla în Catedrala din Torino si care, din când în când, este expus pentru ca sa poata fi venerat de catre crestini. Giulgiul Sfânt nu poate fi expus mereu deoarece este foarte vechi si din cauza luminii se deterioreaza. Sesiunea de expozitie se va încheia în 24 iunie 2015.
Ovidiu Lazar este tânarul oradean, student anul II la Centro Professione Musica din Milano, care în aceste zile se afla la Torino, unde va interpreta o piesa în prezenta Sfântului Parinte Papa Francisc, împreuna cu Alessandra Amoroso, Andrea Piccirillo si corul Hope, mâine 21.06.2015, de la orele 18.00. Piesa interpretata este intitulata L’amore piu grande – versuri de Marco Brusati (director al Asociatiei Hope Music si organizatorul mai multor evenimente ale Sfântului Parinte) si muzica de Massimo Versaci.
Ovidiu Lazar a fost elev al Liceului Greco Catolic „Iuliu Maniu”, membru al grupului Vivere, al corului Fiat Lux si câstigator al mai multor trofee cum ar fi: Delfinul de aur; Mamaia copiilor; Prichindelul, Nuremberg, Germania s.a. De asemenea a participat si la Vocea României. Acum ne reprezinta în fata Sfântului Parinte Papa Francisc, la Torino, Italia acolo unde este expus Giulgiul Sfânt.
Biroul Pastoral pentru Laici, din cadrul Episcopiei Greco Catolice de Oradea are o colaborare de mai bine de doi ani cu Asociatia Hope Music Italia, prin care se încearca formarea si promovarea tinerelor talente la nivel international. Ovidiu Lazar, datorita calitatilor sale vocale exceptionale, a fost selectat pentru a ne reprezenta în cadrul acestui eveniment. Multumim Preasfintiei Sale, Virgil Bercea, episcop de Oradea, care sustine aceasta colaborare.