„Cu prilejul emotionantului eveniment de „predare a cheii” între absolventii claselor a XII-a care pleaca spre zorile sperantelor si elevii din clasa a XI-a, s-a savârsit slujba de Te Deum de catre parintele protopop Zorel Zima, alaturi de ipodiaconul Valentin.
Te Deum-ul din anul 186 de existenta a scolii ctitorite de episcopul greco-catolic Samuil Vulcan, ar putea fi numit „Te Deum-ul luminii”. Lumina învataturii, tinuta sub obrocul unei istorii nedrepte, a fost oferita tinerilor acestei provincii indiferent de etnie sau confesiune. Aceasta lumina a învataturii, a moralei crestine a fost transmisa din generatie în generatie, cum sublinia parintele Zorel Zima în scurtul si consistentul sau cuvânt de învatatura, prin grija episcopilor greco-catolici ce s-au succedat, de la momentul ctitoriei, pâna astazi în aceeasi stradanie savârsita acum de PSS. Virgil Bercea.
Printr-o comunicare vie, binecuvântata cu smerenia si blândetea vorbelor, ferita de pericolul limbajului conventional (de lemn), parintele a continuat prin a transmite promotiei care pleaca putere si vointa în cucerirea viitorului, iar celor ramasi, continuarea în rodnicie a trudei scolare.