„Sfârsitul lunii mai reprezinta pentru elevii, cadrele didactice, parintii si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Bihor o zi de sarbatoare deoarece, are loc ziua Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. În ziua de 28 a lunii mai a.c au avut loc , în Sala Festiva a Liceului Greco-Catolic, o serie de activitati cu prilejul zilei scolii. Astfel, pe parcursul întregii zile elevii au participat la activitati precum: recital de cântece si dans sustinut de elevii claselor primare, un concurs de teatru organizat de cei de la gimnaziu si liceu, dar si alte elenimente de divertisment precum cântec popular si dans sportiv.
În deschidere parintele director Dragos Alexandru a precizat importanta învatamântului greco-catolic în Oradea deoarece anul acesta se împlinesc 231 de ani de la ridicarea primei scoli din Oradea si anume scoala greco-catolica. Tot în deschiderea oficiala PS. Virgil Bercea a vorbit despre importanta acestei scolii pentru comnunitatea locala, dar si importanta care o are pentru Biserica.
Au fost prezenti de asemenea o serie de invitati de seama de la Inspectoratul Judetean Bihor, de la Liceul „Emanuil Gojdu” din Oradea dar si reprezentantii altor licee din oras cu totii vorbind despre importanta învatamântului catolic in zona noastra.
Un eveniment important a fost premierea celor 60 de elevi care au participat la diferite concursuri si olimpiade, acestia primind o dlimpoma de excelenta din partea liceului pentru meritele lor deosebite.
De asemenea azi a început un proiect de sustinere a unei eleve grav bolnave din clasa a VI-a, prin organizarea unui târg gastronomic în cadrul proiectul-ui „Goleste-ti podul”, tot în cadrul acestui proiect se va organiza un târg de obiecte vechi, obiectele vor fi aduse de catre cei binevoitori care nu mai au nevoie de ele.Acestea vor fi depozitate la noi la liceu iar, apoi vor fi vândute în cadrul acestui târg în data de 6 Iunie în Parcul „1 decembrie”.
Ziua s-a încheita cu traditionalul meci de footbal dintre absolventii de anul acesta si profesorii liceului, în final profesorii fiind învingatori.
Ca si in anii anteriori, elevii impreuna cu invatatoarele sau cu profesorii s-au straduit sa organizeze activitati care sa fie in folosul copiilor si sa ii invete pe acestia sa interactioneze mai bine pentru ca pe viitor sa ajunga niste oameni si crestini cu care liceul nostru sa fie mândru.