„Coborârea Duhului Sfânt sau Rusaliile, a reprezentat în ziua de Duminica 24 May 2015 un prilej de manifestare a bucuriei, a pacii si unitatii între oameni de orice nationlitate. În „St. Mary’s” Pro-Cathedral din Dublin ziua de Rusalii s-a desfasurat printr-o tripla celebrare: Sfânta Liturghie a Coborârii Duhului Sfânt, marcarea evenimentului Beatificarii Arhiepiscopului de San Salvador -Oscar Romero si Festivalul Popoarelor.
„Festivalul popoarelor” se sarbatoreste în fiecare an din 2005 printr-o Sf. Liturghie speciala celebrata de Arhiepiscopul de Dublin Diarmuid Martin împreuna cu episcopii auxiliari, preoti din dieceza si capelani ai comunitatilor internationale, la care de-a lungul anilor au participat activ si cu entuziasm grupuri de etnici polonezi, lituanieni, africani, filipinezi, chinezi, indieni si în mod constant noi cei de nationalitate Româna de ambele rituri (Romano-Catolic si Greco-Catolic). Credinciosii români au fost însotiti de pastorii lor, Pr. Eugen Tîmpu si Pr. Coriolan Muresan. Anul acesta a asistat si presedintele Republicii Michael D. Higgins.
Însasi paleta vie si multicolora a costumelor nationale, purtate cu mândrie de mai toate grupurile etnice, a facut vizibila unitatea în diversitate a Bisericii Catolice, iar bucuria primirii Duhului Sfânt s-a exprimat prin sunetele armonioase ale cântarilor liturgice sustinute de corul multinational.
Ca si natiune crestina nu putem decât sa ne exprimam imensa multumire, desfatare sufleteasca si satisfactie, caci Sarbatoarea Coborarii Duhului Sfânt ne da înca odata prilejul de a trai harul unitatii si al pacii .
Urmând asadar exemplul apostolilor, care au primit darul vorbirii în diferite limbi pentru a predica si a face înteles Cuvântul lui Dumnezeu, tot asa, si noi românii, împreuna cu toti cei prezenti, am predicat prin insasi prezenta noastra si am înaltat rugaciuni în diferite limbi pentru a-l primi cu inimile deschise pe Duhul Sfânt care sa ne calauzeasca în misiunea de a-l marturisi pe Cristos.

Sursa:http://brcrd.com