„În perioada 15-17 Mai 2015, Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea în colaborare cu Asociatia Hope International si Asociatia Hope Music România a organizat un curs de formare national pentru tinerii care cânta sau care doresc sa cânte muzica crestina: usoara, pop, folk, rock etc.
Ca formatori au fost prezenti din Italia directorul general al Hope Music, domnul Marco Brusati, împreuna cu colaboratorul de productie Claudio Apricena.
Scopul cursului a fost acela de a dezvolta capacitatile interpretative ale tinerilor în vederea unei mai bune comunicari al mesajului religios si crearea unei retele la nivel national. Tinerii participanti au reprezentat urmatoarele eparhii si dieceze: Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras, Eparhia de Cluj–Gherla, Eparhia de Bucuresti, Arhidieceza de Alba Iulia si bineînteles gazdele acestei întâlniri Eparhia de Oradea.
Împreuna cu formatorii, tinerii au reusit sa îsi îmbunatateasca aptitudinile muzicale si sa creeze o echipa unita care sa colaboreze si în viitor. Fiecare participat a interpretat un cântec, iar dupa aceasta au urmat sfaturile si indicatiile foarte utile ale celor doi formatori din Italia.
S-a subliniat importanta faptului ca tinerii nu trebuie sa caute doar succesul, si sa devina un produs de marketing în acesta societate de consum unde sunt doar învingatori si învinsi, ci sa-si povesteasca viata, trairile interioare, si frumusetea lor launtrica daruita de Dumnezeu.
Tinerii au fost însotiti la Oradea, de catre responsabilii de tineret din eparhii si dieceze, care la randul lor, au avut o întâlnire cu domnul Marco Brusati, în cadrul careia s-a subliniat importanta acestor întâlniri si s-au stabilit anumite proiecte de colaborare pentru viitor.
La finalul acestui curs s-a multumit tinerilor prezenti si formatorilor acestora, si mai ales celor doi reprezentanti Hope Music Italia.
Multumim în mod special parintelui Doru Popovici, pentru implicare deosebita la bunul mers al acestei întâlniri, si totodata doamnei profesoare Lavinia Dragos, pentru colaborarea la acest eveniment.
Proiectul nostru de colaborare fructuoasa cu Hope Music Italia continua. Doi tineri respectiv Paula Marinescu si Ovidiu Lazar, vor participa la concursul de muzica crestina Holymusic de la Ascoli Piceno în perioada 4-6 iunie 2015.
Multumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea si reusita acestui curs de formare, si Bunului Dumnezeu pentru toate harurile si binecuvântarile sale.