„Întâlnirile semestrale ale preotilor din Protopiatul Greco-Catolic care pastoresc comunitatile parohiale din Triveneto, Italia sunt tot mai importante si concrete.
În cadrul acestor întâlniri comuniunea fraterna se transpune în viata, iar împartasirea experientelor, a problemelor si a reusitelor, se realizeaza din ce în ce mai bine.
Iata ca în aceasta toamna preotii greco-catolici din Protopopiatul de Triveneto s-au reunit la Vicenza, sâmbata 29 octombrie, în frumoasa si bine închegata parohie româneasca din localitate, pentru o scurta pregatire teologica, pentru aducerea la zi si pentru a trai momente de rugaciune împreuna.
Preotii au avut bucuria de a fi însotiti în rugaciune de catre episcopul locului, mons. Beniamino Piziol si sa asculte o prelegere teologica asupra dialogului interreligios tinuta de binecunoscutul prof. mons. Giuseppe Dal Ferro.
A urmat la ora prânzului o masa solemna cu multa grija si pricepere pregatita de catre câtiva membri ai comunitatii parohiale românesti din Vicenza, împreuna cu parohul acesteia, pr. Raimondo Salanschi. La masa au fost invitati si alti preoti din Dieceza de Vicenza, prieteni si simpatizanti care au avut ocazia sa cunoasca îndeaproape cum traiesc comunitatile parohiale românesti în Triveneto, prezenta lor în aceasta regiune de nord-est a Italiei si activitatile pe care le desfasoara pentru cresterea spirituala si umana si pentru a dobândi o viata mai buna.