„Papa Francisc s-a întâlnit astazi cu Consiliul Cardinalilor (C9), pentru prima oara în 2018, continuându-se astfel studiul dedicat reformei Curiei Romane, cu o atentie speciala asupra dicasterelor principale. Cea de-a 23-a întâlnire a acestui organism care a fost înfiintat de Pontif în septembrie 2013, a început luni si se va încheia miercuri.

Într-un interviu recent pentru Vatican News, secretarul C9, Episcopul Marcello Semeraro, a explicat ca aceasta sesiune de lucru va continua „faza finala” a studierii dicasterelor principale din Curie. În acel interviu, Episcopul de Albano a adaugat ca „reforma organizatiilor este reala, cu schimbari în structura, dar prima schimbare ce trebuie facuta – si sa fie permanenta – este schimbarea de mentalitate”. Prelatul a spus ca reforma urmareste sa exprime „o armonie cu ceea ce Papa a scris în exortatia Evangelii Gaudium”, urmata de „inserarea în acea paradigma a activitatii misionare, a proclamarii Evangheliei, în lumina careia sunt confruntate toate realitatile organizationale si institutionale”.

Consiliul Cardinalilor a fost înfiintat cu scopul de a-l ajuta pe Papa Francisc „în guvernarea Bisericii Universale si pentru studierea unul plan de revizuire a constitutiei apostolice privind Curia Romana, Pastor Bonus”.

Sursa: http://www.catholica.ro