„Pacea facuta între presedintii celor doua organisme reprezentative în Franta ai cultelor ebraice si musulmane: Consiliul reprezentativ ale institutiilor ebraice din Franta (Crif) si Consiliul francez al cultului musulman (Cfcm). Ieri presedintele Republicii, François Hollande a convocat pe cei doi presedinti, Roger Cukierman si Dalil Boubakeur, dupa ce acesta din urma a boicotat cu o seara înainte participarea la o cina a Consiliul reprezentativ ale institutiilor ebraice din Franta din cauza declaratiilor facute de Roger Cukierman la un post de televiziune, despre violentele antisemite comise “de tinerii musulmani”.
La sfârsitul întâlnirii cu Hollande, Cukierman si Boubakeur si-au strâns mâna. Boubakeur a dorit sa multumeasca Presedintelui tarii pentru “întelepciunea si simpatia” pentru cultul musulman si ebraic. “Am vrut sa contribuim la acest act de pace , care este mai mult decât necesar pentru cele doua comunitati ale noastre”.
Cukeirman a asigurat ca “raportul” cu Consiliul cultului musulman “nu s-a rupt”, amintind faptul ca Boubakeur a creat prietenia ebraico-musulmana. “Suntem în aceeasi barca si conducem aceeasi batalie împotriva acelorasi rele care sunt rasismul si antisemitismul si continuam sa o conducem împreuna” a declarat Boubakeur.
Sursa:http://www.agensir.it