„Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco – Catolica, Oradea, publicatia Oradea Press si Asociatia Caritas Eparhial Oradea va invita la o lansare de carte si o seara dedicate Înalt Prea Sfintiei Sale Acad. Dr. Nicolae Corneanu, fostul mitropolit al Banatului, de pie memorie.
Vor prezenta volumul: PSS Böcskei László, episcop romano-catolic, PSS Dr. Virgil Bercea, episcop greco-catolic, Ioan Moldovan, director al revistei ”Familia” si Ramona Balutescu, autor.
Totodata, invitatii vor evoca personalitatea celui care a fost mitropolitul ortodox al Banatului, Acad. Dr. Nicolae Corneanu, ierarh ce a compensat destinul sau tragic prin iubirea si preturea pe care le-a primit din rândul credinciosilor sai, si nu numai, fiind, zeci de ani, parintele întregului Banat si prietenul tuturor etniilor si cultelor din România.
”(…) Pornim de la principiul pe care îl sustine conducerea suprema a statului nostru – ca trebuie sa ne numaram unul pe altul; nu sa facem dreptate, ci sa ne numaram. Si dupa ce ne-am numarat, ca oile dintr-o turma, atunci sa vedem: dam o biserica – celor ce o aveau si sunt proprietarii ei – sau nu o dam? Si atunci vedem, negociem, dar de obicei nu negociem. De obicei ne lovim între noi, de obicei ne urâm între noi. Dar lucrurile acestea trebuie odata sa se sfârseasca, pentru ca traim într-o societate de drept si nedreptatile nu mai au ce cauta între noi.” ÎPSS dr. Nicolae Corneanu, Lugoj, 5 mai 1996.
Va invitam sa ne fiti alaturi joi, 26 februarie, a.c., ora 17.00, la Libraria Gutenberg din Oradea, Str. Ep. Mihai Pavel nr. 4.