Dragi preoti, persoane consacrate,
Responsabili ai asociatiilor, grupurilor laicale si ale institutiilor Eparhiei de Oradea

Cu ocazia începerii „Anului Credintei” în Biserica Catolica am bucuria sa va invit în data de 3 noiembrie 2012, orele 9.30, la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea pentru a celebra împreuna deschiderea solemna a „Anului Credintei” în Eparhia noastra, precum si Sarbatoarea asociatiilor laicale.
Sfântul Parinte Papa Benedict al XVI-lea ne invita pe toti în acest „An al credintei” sa redescoperim autenticitatea si forta credintei noastre pornind de la Cuvântul lui Dumnezeu, de la Sfintii Parinti ai Bisericii, de la Decretele Conciliului Vatican II si de la Catehismul Bisericii Catolice, pentru a putea deveni, la rândul nostru, vestitori ai Evangheliei si marturisitori ai ei în societatea secularizata de astazi.
Acest eveniment va fi un prilej de comuniune ecleziala profunda între cler, persoane consacrate si laici pentru a porni împreuna pe acest itinerar trasat de anul credintei, prin rugaciune, cateheze si prin încurajarea apostolatului asociatiilor si a grupurilor laicale.

Programul zilei de 3 noiembrie va fi urmatorul:
9.00 – 9.30: Primirea participantilor
9.45: Procesiune
10.00 – 12.00: Sfânta Liturghie Arhiereasca si Cateheza / Înmânarea unor distinctii laicilor implicati în viata bisericii
12.00: Agapa fraterna / Moment artistic
13.00 – 14.00: Întâlnirea preotilor

Va astept cu drag la acest eveniment special din viata Bisericii noastre.
Haruri si binecuvântari de la Domnul!