„“A fost odata ca niciodata” este începutul oricarei povesti frumoase, cu printi, printese si desigur cu oaspeti gata oricând de o petrecere pe cinste. Asa a început si povestea noastra, sâmbata, 14 februarie 2015. Dupa cum putem afla din invitatia daruita din inimi tuturor celor ce vroiau sa ne însoteasca pe acest drum presarat cu bucurie, dansuri, zâmbete, voie buna si dupa cum ne-a fost prezentat la început “vestita tombola regala” acest frumos eveniment s-a desfasurat la castelul Tobias din regatul Baita, unde regele Filip si regina Isabela i-au întâmpinat cu mult drag pe asteptatii oaspeti. Am avut deosebita placere de a avea în mijlocul nostru pe parintele protopop de Beius, Zima Zorel.
Am avut deosebita placere nu numai de a gazdui asa zisa “Petrecere la castel” ci si de a începe programul acelei frumoase dupa amiezi.
Pentru început, parintele Marcel Rostas a urat bun venit tuturor celor ce si-au dedicat din timpul lor pentru a fi alaturi de noi. În timp ce regele si regina se prezentau în fata invitatiilor, paji de la frumosul lor castel ofereau o pata de culoare hainutelor alese cu mare grija si cu multa iubire de micutii cu zâmbete jucause. Si aici ma refer, în special, la acel mic simbol primit de fiecare, acea mica floricica oferita ca amintire, o amintire a unei frumoase zi… Iar pentru cei mai îndrazneti am “creat” o adevarata tombola, unde în functie de biletelele cumparate, se puteau câstiga diverse premii. Programul a început cu un dans regal urmat de jocul “Hipodromul” prezentate de Parohia Baita, care a captat instantaneu atentia tuturor.
Cu emotie si bucurie în suflete, copiii din Parohia Beius ne-au bucurat inimile cu un frumos si energic dans. A urmat recitarea unei poezii si un beatbox pe cinste, ambele sustinute de aceeasi copilasi talentati.
Dupa multe dansuri si jocuri si o frumoasa demonstratie de volei a copiiilor din Parohia Stei, a urmat mult asteptata tombola regala pentru care cei multi dintre copii au cumparat cel putin doua bilete. Aceasta a fost prezentata de Sora Antonella care a captat imediat atentia copilasilor nerabdatori sa li se extraga numarul câstigator.

Dupa pauza de masa, la care au fost servite nenumarate bunatati culinare, copiii au putut sa îsi faca poze într-un loc special amenajat, împreuna cu cei dragi.
Spectacolul s-a terminat cu verdictul asteptat de catre toti. Câstigatorul esteeeeee… Parohia Beius! Ea va fi, dupa bine cunoscuta traditie, gazda Carnavalului din anul viitor.
Vrem sa multumim Parohiilor Beius, Stei, Dragoteni si Pocola si tuturor acelora care au fost alaturi de noi în aceasta zi magica. Va multumim anticipat si va mai asteptam pe la noi!