„Virginia Zeani, legendara „Prima Donna Assoluta” italiana de origine româna, va prezenta doua mari stele ale operei românesti, la Muzeul de Arta din Fort Lauderdale, Universitatea Nova Southeastern din Florida, la data de 26 februarie 2015, de la orele 19:30.
Este o ocazie rara si istorica, fiindca una din cele mai mari cântarete ale secolului 20 va prezenta formidabilul cuplu de opera: Florina Maris Hinsu, soprana dramatica, si Florin Maris Hinsu, bariton, publicului american.
Doamna Zeani si-a facut debutul ca Violetta, în Traviata lui Verdi la Bologna, Italia, în 1948, la 22 de ani, si a cântat în toate marile case de opera si pe cele mai mari scene ale lumii. În cariera sa profesionala de peste 30 de ani, a cântat în 71 de roluri, de la „Traviata” si „Lucia di Lammermoor” la „Aida” si „Tosca”. Dupa retragerea de pe scena, a devenit cunoscuta ca unul din cei mai mari profesori de voce din lume la Indiana University School of Music, unde a predat timp de 24 de ani.
Astazi, Virginia Zeani locuieste în West Palm Beach, Florida, unde la 89 de ani, este foarte activa, predând repertoriul si stilul „bel canto”, din confortul frumoasei sale case.

Virginia Zeani, Legendary Prima Donna presents Romanian Opera Stars Florina Maris Hinsu, soprano, and Florin Maris Hinsu, baritone