„Mântuitorul înainte de jertfa de pe Golgota se roaga Tatalui ceresc ca Unitatea sa prevaleze asupra Diviziunii în Biserica, prevazând si aceasta rana în sacrificiul oferit. În perspectiva dorintei Domnului, crestinii celebreaza an de an o saptamâna de rugaciune intensa pentru ca darul Unitatii sa fie primit de Biserica. Aceasta are loc între sarbatorea sfântului Petru si convertirea sf. Pavel, 18-25 ianuarie.
La Roma, comunitatea Colegiului Pontifical Pio Romeno participa în mod constant si viu la acest eveniment si deziderat al Rascumparatorului prin celebrari si rugaciuni oferite Tatalui ceresc, ca ziua Unitatii de credinta sa fie tot mai aproape.
În anul 2017 biserica “Sf. Maria in via Lata” a dat tonul acestora, în 18 ianuarie fiind organizata o Dumnezeiasca Liturghie celebrata de P. Gabriel Buboi, împreuna cu P. Vasile Man si P. Vincenzo Lai, la care Corala Colegiului a dat raspunsurile.
Celebrarea a fost organizata de minunatul prieten al Bisericii noastre P. Ermanno Toniolo, mariolog, si a fost onorata de prezenta Dlui. Petru Liviu Zapârtan, ambasadorul României pe lânga Sfântul Scaun.
Câteva zile mai târziu, duminica 22 ianuarie, în Parohia Maica Domnului s-a celebrat împreuna cu comunitatea parohiala din zona Podului Milvius o Liturghie pentru darul Unitatii.
În seara zilei de 24 ianuarie, zi care aminteste si Unirea Principatelor, Episcopia Ortodoxa Româna a Italiei a organizat o seara de rugaciune la care au fost prezenti reprezentati ai Colegiului, ai Bisericii Catolice de rit latin si ai autoritatilor românesti în Italia si pe lânga Vatican.

Sursa: http://pioromeno.com